Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ Κ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ!!!





Μετά τις συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν στην χώρα μας το τελευταίο τριήμερο με θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν κ τους 42 βαθμούς κελσίου περιμένουμε ουσιαστική μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή  που θα διαρκέσει κ το Σαββατοκύριακο!!
Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 8-10c σε ορισμένες περιοχές κ η εκδήλωση βροχών κ τοπικά ισχυρών καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κ όχι μόνο.

Πιο αναλυτικά για το νομό Ιωαννίνων περιμένουμε:

Την Παρασκευή 9/8 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν κ μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές κ καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 3-4 μποφώρ,κατά τη διάρκεια των καταιγίδων όμως θα ενισχύονται σημαντικά.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κ θα κυμανθεί στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από 17 έως 34c ενώ στις ορεινές περιοχές ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 29-30c!

To Σάββατο κ την Κυριακή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με εκδήλωση βροχών κ καταιγίδων κυρίως τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες ενώ δεν αποκλείονται κ τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού.Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Α-ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφώρ κ η θερμοκρασία σε νέα πτώση θά φτάσει το Σάββατο τους 30-31c κ την Κυριακή τους 29c!Στις ορεινές περιοχές η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 25-26c!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου