Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!!ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ...
Έντονο κύμα καύσωνα από άύριο σε όλη την Ελλάδα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν κ τους 42-43 βαθμούς κελσίου!!!
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε κ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το οποίο αναφέρει:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 

ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 41 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ( 6/8/12) ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 39 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 36 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ. 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (7/8/12) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (8/8/12) ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 41 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 38 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 39 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (9/8/2012) Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10/8/2012) Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. Για το νομό Ιωαννίνων αναμένονται από αύριο θερμοκρασίες κοντά στους 38-39 βαθμούς κελσίου με αποκορύφωμα την Τρίτη όπου τοπικά δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει κ τους 41 ίσως κ 42 βαθμούς υπό σκιά!Ευτυχώς τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα κάνοντας την αίσθηση της ζέστης πιο υποφερτή!Ιδια η κατάσταση κ την Τετάρτη με θερμοκρασίες στους 39-40c...Πτώση της θερμοκρασίας από Πέμπτη κ κυρίως την Παρασκευή κ το Σαββατοκύριακο όπου δεν αποκλείονται οι τοπικές βροχές και καταιγίδες.


Υπομονή λοιπόν το επόμενο τριήμερο κ καλό θα ήταν οι ηλικιωμένοι κ τα άτομα με ειδικές παθήσεις να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου