Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!!!


Αρκετά χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο νομό Ιωαννίνων θυμίζοντας μας ότι το φθινόπωρο πλησιάζει...
Συγκεκριμένα οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα είναι:

Ιωάννινα-Ανατολή (Ε.Α.Α)       7,8c
Tύρια Ιωαννίνων                       8,8c
Aγία Κυριακή Ιωαννίνων          8,9c
Τρίστενο Ζαγοροχώρια            12,5c
Aσπράγγελοι Ζαγοροχώρια     13,0c
Δερβίζιανα Ιωαννίνων             14,6c
Πάπιγκο Ζαγοροχώρια            14,9c
Δωδώνη Ιωαννίνων                15,2c
Ιωάννινα (Κέντρο)                  16,4c
Πράμαντα Ιωαννίνων              16,4c
Πεστά Ιωαννίνων                    16,7c
Πέτρα Ζαγοροχώρια                16,8c
Eλευθεροχώρι Ιωαννίνων        18,6c
Ζίτσα Ιωαννίνων                      18,7c



Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η ΖΕΣΤΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!!ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ...




Αν κ το ημερολόγιο δείχνει τέλη Αυγούστου, οι θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα αλλά κ θα επικρατήσουν κ το Σαββατοκύριακο μας παραπέμπουν πιο πολύ για μέσα Ιουλίου!!!
Τους 40 κ τοπικά τους 41 βαθμούς κελσίου θα πλησιάσει ο υδράργυρος το ΣΚ που μας έρχεται σε όλα τα ηπειρωτικά με ηλιοφάνεια κ λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας!Πιο υποφερτά θα είναι τα πράγματα στις παραθαλάσσιες κ νησιωτικές περιοχές εξαιτίας των μελτεμιών που επικρατούν αυτή την εποχή με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 35-36 βαθμούς κελσίου.
Ευτυχώς θα υπάρχει κ ένα θετικό στην όλη κατάσταση κ το οποίο είναι οι τιμές της σχετικής υγρασίας οι οποίες θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα κάνοντας το αίσθημα δυσφορίας πιο ανεκτό.

Για το νομό Ιωαννίνων αναμένεται ηλιοφάνεια κ θερμοκρασίες που το ΣΚ θα πλησιάσουν κ τους 40c!!Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Δευτέρα το βράδυ κ μετά με ενίσχυση των ανέμων από ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 κ τοπικά 6 μποφώρ...

Υπομονή λοιπόν,καύσωνας είναι θα περάσει!!


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ Κ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ!!!





Μετά τις συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν στην χώρα μας το τελευταίο τριήμερο με θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν κ τους 42 βαθμούς κελσίου περιμένουμε ουσιαστική μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή  που θα διαρκέσει κ το Σαββατοκύριακο!!
Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 8-10c σε ορισμένες περιοχές κ η εκδήλωση βροχών κ τοπικά ισχυρών καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κ όχι μόνο.

Πιο αναλυτικά για το νομό Ιωαννίνων περιμένουμε:

Την Παρασκευή 9/8 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν κ μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές κ καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 3-4 μποφώρ,κατά τη διάρκεια των καταιγίδων όμως θα ενισχύονται σημαντικά.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κ θα κυμανθεί στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από 17 έως 34c ενώ στις ορεινές περιοχές ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 29-30c!

To Σάββατο κ την Κυριακή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με εκδήλωση βροχών κ καταιγίδων κυρίως τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες ενώ δεν αποκλείονται κ τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού.Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Α-ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφώρ κ η θερμοκρασία σε νέα πτώση θά φτάσει το Σάββατο τους 30-31c κ την Κυριακή τους 29c!Στις ορεινές περιοχές η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 25-26c!

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

40,1 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!





Καύσωνας με τα όλα του σήμερα σε όλη την χώρα με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν και τους 42 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές!
Στην Ήπειρο οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες κατάγράφηκαν στις παρακάτω περιοχές:

Δερβίζιανα Ιωαννίνων         40,4
Τύρια Ιωαννίνων                  40,3
Ιωάννινα (ΕΑΑ)                   40,1
Αγία Κυριακή Ιωαννίνων     40,1
Ζίτσα Ιωαννίνων                  39,6
Ηγουμενίτσα                        39,5
Ιωάννινα (κέντρο)                39,0
Άρτα                                     38,9
Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς 38,3
Πεστά Ιωαννίνων                 38,3
Δωδώνη Ιωαννίνων              37,7

 Ζέστη κ αύριο με θερμοκρασίες κοντά στους 40 c.
Oυσιαστική πτώση από την Παρασκευή κ μετά με εκδήλωση καταιγίδων το Σαββατοκύριακο!!



Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!!ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ...




Έντονο κύμα καύσωνα από άύριο σε όλη την Ελλάδα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν κ τους 42-43 βαθμούς κελσίου!!!
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε κ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το οποίο αναφέρει:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 

ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 41 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ( 6/8/12) ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 39 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 36 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ. 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (7/8/12) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (8/8/12) ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 41 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 38 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 39 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (9/8/2012) Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10/8/2012) Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. 



Για το νομό Ιωαννίνων αναμένονται από αύριο θερμοκρασίες κοντά στους 38-39 βαθμούς κελσίου με αποκορύφωμα την Τρίτη όπου τοπικά δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει κ τους 41 ίσως κ 42 βαθμούς υπό σκιά!Ευτυχώς τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα κάνοντας την αίσθηση της ζέστης πιο υποφερτή!Ιδια η κατάσταση κ την Τετάρτη με θερμοκρασίες στους 39-40c...Πτώση της θερμοκρασίας από Πέμπτη κ κυρίως την Παρασκευή κ το Σαββατοκύριακο όπου δεν αποκλείονται οι τοπικές βροχές και καταιγίδες.


Υπομονή λοιπόν το επόμενο τριήμερο κ καλό θα ήταν οι ηλικιωμένοι κ τα άτομα με ειδικές παθήσεις να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.








Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κ ΚΥΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!




Μετά από 55 ημέρες ανομβρίας ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν την Τρίτη κ εκδηλώνονται κ σήμερα Πέμπτη στα Ιωάννινα κ ολόκληρο τον νομό Ιωαννίνων χαρίζοντας μας μια ανάσα δροσιάς μετά τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη.
Ενδεικτικά την Δευτέρα καταγράφηκαν τα ακόλουθα ύψη βροχόπτωσης:

Δερβίζιανα 44,8mm
Δωδώνη 27,8mm
Τρίστενο 27mm
Πεστά 20,2mm
Ιωάννινα (ΕΑΑ-Ανατολή) 15mm
Ιωάννινα (Κέντρο) 14,8 mm

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται κ η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας την ώρα της καταιγίδας:


Σε εξέλιξη ισχυρή καταιγίδα στα Ιωάννινα τώρα με ήδη 9,2mm ως τώρα κ κατακόρυφη πτώση της Θερμοκρασίας!!
Πρόσκαιρη θα είναι όμως αυτή η δροσερή αλλαγή του καιρού καθώς νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από τις αρχές της άλλης εβδομάδας με θερμοκρασίες που θα "φλερτάρουν" με τους 40 βαθμούς κελσίου!!